PhD & Postdoc-stipendier og ansøgning

Administration over PhD og PostDoc-stipendier 

Grønlands Forskningsråd vurderer PhD og PostDoc-stipendier og sender deres prioriteter til Pinngortitaleriffik (Grønlands Naturinstitut).

Grønlands Naturinstitut er ansvarlig for at opfordre unge forskere fra alle videnskabelige områder til en årlig ansøgningsrunde for PhD og PostDoc-stipendier.

Forskeruddannelse og opbygning af forskningskompetencer i Grønland er højt prioriterede.

Det interdisciplinære Grønlands Forskningsråd prioriterer ansøgningerne, mens Grønlands Naturinstitut er ansvarlig for administrationen.

Stipendier vil styrke dansk-grønlandsk forskningssamarbejde, udvikling af forskning og rekruttering af unge forskere til grønlandsk forskning.

Det skal understreges, at der kan søges forskningsmidler inden for alle videnskabelige hovedområder, og Grønlands Selvstyre har indgået en aftale om at etablere medfinansierede stipendier med de danske forskningsmyndigheder.

Stipendierne uddeles af Grønlands Forskningsråd på baggrund af Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler.

Den danske stat finansierer 2 stipendier over regnskabet for arktisk forskning, mens 1 stipendium finansieres fra Grønlands Selvstyres pulje for forskningsuddannelse.

 

Fristen for ansøgning var den 15. marts, 2019.

Ansøgningsblanketten til ph.d.-stipendie for 2019 kan hentes her
Ansøgningsblanketten til postdoc-stipendie kan hentes her

Opslag af grønlandsrelaterede ph.d.- eller postdoc-stipendier med vejledning og specifikation af krav til ansøgningen kan hentes her