2017

Maj

Sekretær Arnajaaq Lynge fra Sekretariatet for Grønlands Forskningsråd blev interviewet af KNR – Grønlands nationale radio’s program ‘Puilasoq’ om NIS Grønlands Forskningsråd og Sekretariatet

Del I, uge 21, 2017 (grønlandsk)

 

Del II, uge 21, 2017 (grønlandsk)

 

Maj

Den nye formand Josephine Nymand og ny medlem Lotte Frank Kirkegaard i Grønlands Forskningsråd deltog i Council of UArctic meeting 2017, for primært at finde ud af, om Grønlands Forskningsråd kan blive en medlem i UArctic rådet / Council of UArctic.

Se oversigten af programmet her

Se hele programmet her

 

April

Medlem af Grønlands Forskningsråd Morten Meldgaard deltog i Hindsgavl III og præsenterede om ForskningsHUB og deltog i arbejdsgrupper med sekretær Arnajaaq Lynge.

Se programmet her

Se præsentationen af ​​medlem Morten Meldgaard her

Se plakaten her

 

Marts og april

Sekretæren for Grønlands Forskningsråd, Arnajaaq Lynge, deltog i ASSW2017 (Arctic Science Summit Week 2017) og i APECS (Association of Polar Early Career Scientists) som delegat. Hun deltog i både erhvervssektioner og arbejdsgrupper i forskningsafsnittet.

Sekretær Arnajaaq Lynge blev inviteret som foredragsholder for en APECS-arbejdsgruppe, se præsentationen her

 

Marts

Grønlands Forskningsråd tog på en ekskursion i Canada.

Turen var planlagt til at tage fra 13. til 23. marts, men på grund af flyforsinkelser til Iqaluit blev turen til Iqaluit annulleret. Imidlertid blev størstedelen af ​​viden opnået fra deltagerne på møderne i Toronto og Ottawa. Kravene til ansøgere om forskningstilskud skal tilpasses, såsom at inddrage lokalbefolkningen i forskningen og formidling overfor samfundet om forskningen.

 

Januar og februar

Sekretariatet for Grønlands Forskningsråd var på en ekskursion til Færøerne med Forskningskoordinator Sten Lund fra IKIINs forskningsenhed af Grønlands regering, der fandt sted fra 28. januar til 1. februar. Formålet med ekskursionen var at få viden om arbejdet i Færøernes Forskningsråd (Granskingarrađiđ) og besøge andre forskningsinstitutioner.

Der er behov for at ansætte mere personel i Sekretariatet, for at kunne opfylde alle Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og finansiering af forskningsmidler fra Selvstyret, samt et behov for forbedring Forskningsfinansieringsmetoder.

 

Januar

Seminaret om Piniariarneq (Jagten) blev afholdt den 24. januar på HHE konferencelokalet i Nuuk.
Forskere og jægere i Thule driver projektet i samarbejde. Det er forståeligt, at der er behov for at ændre jagelovgivningen på grund af klimaændringerne.

Se invitationen her på dansk
Læs rapporten her
For at læse mere om NOW projektet, tjek www.now.ku.dk

 

Posted af
Arnajaaq Lynge, MSSc